Wie ben ik

Emmy Wiggenraad (1957)

emmy

Ik heb een positieve kijk op het leven. Ik ben sociaal betrokken en empathisch. Ik ben gedreven in wat ik doe, leergierig, praktisch en doelgericht, actief en ondernemend. In de loop der jaren heb ik geleerd fouten te durven maken, te relativeren en mijn capaciteiten goed in te zetten en meer vanuit mijn gevoel te handelen.

Ik ben geboren in Den Haag en woon in Delft, een mooie historische studentenstad. Mijn carrière begon in het onderwijs als docente Frans en Nederlands. Rode draad in mijn loopbaan is ‘ontwikkeling’: allereerst ontwikkeling van mezelf en daarnaast ontwikkeling van mensen, van teams en organisaties.

Ik ben ruim tien jaar vertrouwenspersoon geweest bij CWI/UWV. Deze ervaring was de aanleiding dat ik vanuit mijn persoonlijke drive en competenties nu naast mijn werk coach en counselor ben. Momenteel werk ik bij UWV als senior business consultant. Denkend vanuit de klant adviseer ik bij strategische processen met aandacht voor kwaliteit. Ik ben deskundig in veranderprocessen. Bij UWV heb ik ook een rol als coach van de medewerkers van het bedrijf.

Kern in mijn werkwijze is je de weg zelf te laten ontdekken. Ik ga ervan uit dat je in staat bent zelf richting te geven aan je groeiproces. Als coach heb ik hierbij een stimulerende en ondersteunende rol. Ik kan goed en aandachtig luisteren. Ik stel prikkelende vragen en breng naar gelang de vraag verschillende methodieken in. Hierdoor kom je tot inzichten en maak je keuzes. Na een aantal gesprekken heb je antwoord op je coachvragen en kun je weer zelf je weg vervolgen.

Mijn coachstijl kenmerkt zich door: empathisch- en analytisch vermogen, oprechte nieuwsgierigheid, oplossings- en resultaatgerichtheid, het inzetten van verschillende methodieken, het leveren van maatwerk.